Де читати електронні книги під час карантину. Топ-5 сайтів

 Через карантин в Україні не працюють книгарні та бібліотеки. Для тих, хто любить читати, є альтернатива. Ми підготували топ-5 сайтів, на яких можна читати онлайн та безкоштовно завантажити книги українською. 

JavaLibre

 На сайті можна безкоштовно завантажити обрану книгу у кількох форматах – jar, jad, txt, fb2, epub, doc. Є твори сучасних авторів і класиків. 




Відкрита Книга 

Тут немає реклами, а у бібліотеку розміщують лише ті твори, які стали суспільним надбанням та найвідоміших авторів. Також є шкільна програма творів для кожного класу. Завантажити можна у форматах pdf, fb2, doc, epub 


Поетика

 Бібліотека української поезії. Можна прочитати вірші Ліни Костенко, Юрія Андруховича, Павла Мовчана, Івана Драча, Ігора Калинця, Марти Тарнавської, Віктора Неборака, Олександра Ірванця тощо. 








УКРАЇНІКА 

Архів Української періодики(газети, журнали), рукописи, ноти, зображення, географічні об’єкти – все це і більше можна знайти на сайті Україніка. Довідкові видання по філософії, релігії, психології, соціології, краєзнавстві, історії. Але і художня література також є. 


УкрЛіб 


Тут можна знайти відомі книги української та зарубіжної літератури. Є багато біографій авторів, також можна переглянути інтерактивну презентацію 7-ма мовами про творчість Тараса Григоровича Шевченка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як ми Маланку водили

Увага! Карантин!

У спільному прагненні подолати біду