Пам'ятаємо. Перемагаємо...

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення - 8 травня та Дня перемоги - 9 травня 9 травня бібліотеці с. Майдан-Віньковецький  проведено захід під гаслом “Пам'ятаємо. Перемагаємо”.

Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися односельчани.

Захід розпочалася із вступного слова бібліотекаря Олени Тадеушівни. Вона наголосила на великому історичному значенні святкування 8 травня – Дня пам’яті та примирення і 9 травня – Дня перемоги над фашизмом. Запрошені дізналися про антигуманну сутність тоталітарних режимів та важливість не повторення їхніх злочинів у ХХІ ст.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять полеглих у війні солдат-односельчан.

В ході заходу відбулося покладання квітів до пам'ятника загиблого солдата а також пам'ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу євреїв, що в окупаційний період проживали на території селища.

Присутнім  зробили огляд  книжково-ілюстративної виставки "Літопис вогненних років", матеріали якої розповідають про тих,  хто загинув за мир, свободу і спокій нашої держави. Особлива увага акцентувалась на виданні нашого письменника-земляка Павла Войтовича "І мертвим, і живим, і ненародженим", що дуже детально розкрив історію перебування Віньковеччини  під окупаційним режимом фашистської Германії.

А по закінченні присутнім продемонстровано молдово-російсько-українсько-американсько-ізраїльський художній фільм "Сотворение любви" (кінокомпанія "VIT-STUDIO") по повісті Якова Тихмана "Мотл-шотхен", який розповідає про містечко Зіньків (Віньковецький район) 1930-1950-х роках та масові розстріли фашистами єврейського населення.












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як ми Маланку водили

Увага! Карантин!

У спільному прагненні подолати біду